Wilson Blade V8 vás zaujmou nejenom svým revolučním designem. Co vám tyto nové rakety nabízí?

Vydáno 10.11.2021

Wilson Blade V8 vás zaujmou nejenom svým revolučním designem. Co vám tyto nové rakety nabízí?

Přemýšlíte už nad dárky na Vánoce, anebo byste si jen rádi udělali radost? Pro všechny milovníky tenisu přichází značka Wilson s novou generací raket Blade. Rakety z této řady patří již delší dobu bezesporu mezi jedny z nejpopulárnějších modelů značky Wilson a není se čemu divit.

Řada raket Blade nabízí vše, co si zkušený i začínající tenista může od rakety přát. Svému majiteli dopřejí přesnost, stabilitu a snadnou ovladatelnost. Nyní přichází značka Wilson s novou generací této ikonické rakety, a to v pořadí již osmou. Jak už to u raket Blade bývá, vynikají svým výrazným designem, který nelze přehlédnout. A jinak tomu není ani u nových osmiček, avšak stále si udržují svou eleganci, smyslnost a jistou dávku okázalosti – rám rakety totiž na slunci mění svůj odstín od zelené až po měděnou.

Kromě neotřelého designu však V8 přichází i s novými technologiemi, které byste u starších verzí jen těžko hledali:

  • DirectConnect – technologie, která zlepšuje stabilitu rakety až o 15 %, a zároveň má pozitivní vliv na přenos energie do míčku.
  • FortyFive – jde o technologii FreeFlex, která se poprvé objevila u řady Clash. Jak samotný název napovídá, FortyFive odkazuje na úhel 45°, pod kterým jsou propleteny plátky grafitu v rámu. Díky této technologii si V8 zachovává dostatečnou pevnost rámu s vysokou flexibilitou.

  • Braided Graphite + Basalt (čedič) – jde o kombinaci elastických a stabilních materiálů, díky kterým se zlepšuje flexibilita rakety a její propojení s hráčem.
  • Top Grip Taper – zajišťuje lepší horní uchop, především pro hráče s obouručným bekhendem.
  • Parallel Drilling – díky této technologii se zvětšuje sweetspot a zlepšuje se celkový cit a komfort. Jde o vyvrtávání průchodek po celé délce rámu.
  • Spin Effect – systém Spin Effect zvyšuje rotaci míčku, aniž by bylo nutné změnit způsob švihu.

Každá z výše uvedených technologií posune vaši hru zase o kousek dál a jak je vidět, rakety z řady Blade V8 slibují víc než jen unikátní design. Mimo jiné se také řádí k výrobkům, které přispívají k lepší udržitelnosti – materiály průchodek pro struny a část zadní čepičky jsou vyrobeny z bio-plastů Agiplast. Takže i za tohle si zaslouží nové Blady palec nahoru.

Tenisové rakety Wilson Blade V8

Na našem e-shopu můžete tuto ikonickou raketu zakoupit ve všech dostupných velikostech. Která z nich bude pro vás tou pravou?

  • Wilson Blade 100UL V8 – ultralehká verze rakety Blade V8, která patří k těm nejlehčím v řadě. Při své váze 265 gramů je vhodná primárně pro začátečníky či mírně až středně pokročilé fyzicky slabší hráče.
  • Wilson Blade 100L V8 - lehčí model v řadě Blade s váhou 285 gramů jistě osloví širokou skupinu hráčů. Sportovní rám je určený pro mírně pokročilé, pokročilé až mladé závodní hráče, kterým vyhovuje střední váha.
  • Wilson Blade 98 V8 – osmička s velikostí hlavy 98 je vhodná pro pokročilé a zkušené hráče. Právem se 98 V8 řadí mezi nejprodávanější modely. A jaký je mezi nimi ten nejzásadnější rozdíl? Raketa Blade 98 16x19 V8 je skvělá, pokud chcete poslat míček s větší rotací, ale nechcete se unavit hned na začátku a má výborný spin. Naopak raketa Blade 98 18x20 V8 vám nic neodpustí a jedná se tak o náročnější model. Díky hustějšímu pletení vám však dopřeje větší kontrolu a je tak vhodná pro hráče, kteří právě to u rakety hledají.
  • Wilson Blade 98S V8 – raketa 98S je určena především pro pokročilé a výkonnostní hráče, kteří preferují agresivní hru a vyžadují vynikající cit pro míč.
  • Wilson Blade 104 V8 – stočtverku bychom mohli považovat za renesanční raketu. Nabízí totiž skutečně záviděníhodnou kombinaci citu, síly, odpouštění chyb, pružnosti a stability. Má větší sweetspot = optimální bod trefení, a proto dokáže odpustit případné herní nedostatky a je vhodná i pro mírně pokročilé hráče.
  • Wilson Blade 101L V8 - je perfektní volbou pro klubové hráče nebo ambiciózní juniorské hráče. Vyniká solidním herním citem, je výborně manévrovatelná a zároveň kontrolovatelná a lehká.

Abyste svou novou raketu ochránili před poškozením nebo před nepříznivým počasím, doporučujeme zakoupit i tenisový bag od značky Wilson z řady Blade. Pro uchování vašeho oblečení, bot a dalších nezbytností, vám skvěle poslouží tenisová taška nebo batoh také z kolekce Blade.

Zpět na přehled novinek