Tipy, jak se připravit na venkovní antukovou sezónu

Vydáno 21.04.2022

Tipy, jak se připravit na venkovní antukovou sezónu

Letošní venkovní antuková sezóna je na svém startu. Už se nemůžete dočkat, až si zahrajete tenis pod širým nebem? Na venkovní hru se připravte již s předstihem. Přinášíme tipy, co vše vám nesmí chybět.

Zaměřte se na jarní servis raket

Aby se vám na venkovním antukovém kurtu dobře hrálo, zaměřte se v prvé řadě na jarní servis svých tenisových raket, který je spojený s novým výpletem. Pokud potřebujete vyplést jednu raketu, doporučujeme výplet 12 metrů.

Chcete-li kvalitu, vybírejte mezi tenisovými výplety od špičkových výrobců Isospeed, Head, Yonex, MSV, Solinco, Babolat, Wilson, Ashaway, Toalson nebo Luxilon, které jsou k dostání v různých průměrech, barvách, materiálech i vlastnostech.

Výběr nového výpletu: Základ před startem antukové sezony

Správný výplet tenisové rakety vybírejte s ohledem na svůj věk, zkušenosti i herní styl. Nesprávná volba výpletu, který se dělí na přírodní, multivlákno, syntetický, monofilní a hybridní, totiž může neblaze ovlivnit vaši hru a ruku.

Proč je správný výběr výpletu tak důležitý? Má vliv na přesnost, rychlost či rotaci. Investicí do výpletu také investujete do svého zdraví. Kvalitní výplet vám totiž šetří ruku nebo chrání loket.

Kromě výpletu pravidelně měňte i vrchní omotávku

V rámci jarního servisu tenisových raket se zaměřte nejen na nový výplet, ale také na novou vrchní omotávku. Vrchní tenisová omotávka se namotává na základní omotávku. K čemu slouží? Přispívá k tomu, aby se vám tenisová raketa držela lépe v ruce a zabraňuje jejímu případnému klouzání. Vrchní tenisové omotávky si můžete pořídit v různých typech, velikostech a barevných provedeních. Na výběr tedy máte omotávky barevné, lepkavé, suché, tenké i silnější.

A jak často omotávku a také výplet v tenisové raketě měnit? Je to jako s pneumatikami - ideálně dvakrát ročně. Rádi vám proto poradíme a zajistíme servis raket, aby vaše hra byla příjemná a užili jste si ji.

Vybavte se vhodnou antukovou obuví

Máte již za sebou jarní servis tenisových raket? V tom případě se nezapomeňte vybavit také vhodnou antukovou obuví. Pořiďte si takovou tenisovou obuv pro dospělé, která vám zajistí bezproblémový pohyb po kurtu.

Hrají tenis také vaše děti? Na letošní venkovní antukovou sezónu je také vybavte novou dětskou tenisovou obuví. Správná antuková obuv pro děti zajišťuje bezpečný a zároveň pohodlný pohyb během hraní tenisu. Zmírňuje rovněž riziko nebezpečí úrazu. Dětská tenisová obuv je přitom navržena tak, aby byla pro malé tenisty lehká a zároveň pohodlná.

Pořiďte si také nové antukové míče

Na co ještě před startem venkovní antukové sezóny nezapomenout? Rozhodně na antukové míče. Pro antukové kurty jsou ideální například tenisové míče Babolat Team Clay X4, které mají vynikající kvalitu odskoku a speciální plst s vysokou hustotou.

Speciálně vyvinuté pro antukový povrch jsou rovněž tenisové míče Dunlop Fort Clay Court, které mají mimořádné herní vlastnosti a na antuce vynikají špičkovým chováním. Do své výbavy na venkovní antukovou sezónu můžete zařadit také tenisové míče Robin Söderling RS Tour Edition, které jsou nejlepším míčem pro středně až pomalé tvrdé povrchy a antuku. Tyto antukové míče jsou vyrobeny ze 70 procent z přírodní vlny a zajišťují dokonalou kombinaci citu, ovládání a rychlosti.

Zpět na přehled novinek