Tenisová raketa Head Speed 2022 s konstrukcí Auxetic vás ohromí senzačním pocitem při hraní

Vydáno 30.03.2022

Tenisová raketa Head Speed 2022 s konstrukcí Auxetic vás ohromí senzačním pocitem při hraní

Mezi tenisty všech herních úrovní jsou velmi populární tenisové rakety řady Speed americko-rakouského výrobce Head. Nová verze Head Speed 2022 se může pochlubit technologií Auxetic, která tenisovou raketu Speed posouvá zcela na jiný level. Co nového vám hra s raketou Head Speed 2022 přináší a v čem je tak přelomová?

Proč jsou tenisové rakety Head Speed 2022 výjimečné?

Tenisové rakety Head Speed si oblíbili tenisté všech herních úrovní z celého světa. Jejich nejnovější řada vyniká konstrukcí Auxetic. Je to vůbec poprvé, co výrobce tenisových raket použil tento typ konstrukce.

Materiály Auxetic získaly název podle řeckého slova “auxetos”, což v českém překladu znamená “to, co roste”. Pokud se tyto materiály po celé své délce roztáhnou, udělají něco velmi překvapivého: Zvětší se. Vynikají i opačnou vlastností - jestliže jsou stlačeny, ztenčí se.

Jak uvádějí britští vědci, kteří Head Speed 2022 vyvíjeli se společností Head, jde o technologický průlom v konstrukci tenisových raket. Auxetic má potenciál proměnit tenis a možná také celý sportovní průmysl. Co vše vám tedy mohou tenisové rakety Head Speed 2022 s konstrukcí Auxetic nabídnout?

Vlastnosti tenisové rakety Head Speed 2022 s konstrukcí Auxetic

Nová řada tenisových raket Head Speed 2022 má spoustu předností, díky kterým si získá i vás. Vděčí za ně zejména auxetickým materiálům s unikátními vlastnosti, které běžné materiály jen tak nemají. Mezi hlavní přednosti tenisových raket Head Speed 2022 patří zejména lepší tlumení vibrací a pohlcování energie.

Díky konstrukci Auxetic v karbonové vrchní části krčku raket získají tenisté lepší jistotu ve hře. Při úderu do míčku tato část aktivně reaguje v reálném čase. Tenisová raketa Head Speed 2022 přizpůsobuje při hře svou vnitřní strukturu a deformuje se tak, aby vám poskytla optimální pocit z úderu a vysoce přesnou zpětnou vazbu.

Head Speed 2022 skvěle reaguje, i když míček zasáhnete mimo střed

Pro zajímavost, výzkum společnosti Head ukázal, jak konstrukce Auxetic zlepší váš cit při každém zahraném míčku. A to i tehdy, kdy míček zasáhnete mimo střed neboli sweetspot.

Pokud hráč trefí míč mírně mimo střed, raketa napíná některé struny více než jiné. Tenista díky tomu získává reakci tam, kde ji potřebuje, takže máte větší cit a kontrolu. Hráč úder nejen lépe cítí, ale získává také větší jistotu při hře.

Co dále při hře s tenisovou raketou Head Speed 2022 oceníte? Aerodynamický tvar rámu, který maximalizuje švih a výkon. Za pozornost stojí také speciální vzor výpletu, který vám při hře poskytne dokonalé spojení síly pod kontrolou.

Head Speed 2022: Pro tenisty všech úrovní

Tenisová raketa Head Speed 2022 je vhodná pro tenisty všech herních úrovní. Ocení ji začátečníci, pokročilí, ale také elitní sportovci na ATP a WTA Tours. Díky technologii Auxetic totiž pocítí každičký úder a získají větší jistotu ve hře. Head Speed 2022 aktivně reaguje a tenistům poskytuje také skvělou přesnou vazbu.

Zpět na přehled novinek