Odstartovalo Australian Open 2023. Tentokrát i s Novakem Djokovičem

Vydáno 17.01.2023

Odstartovalo Australian Open 2023. Tentokrát i s Novakem Djokovičem

 

První grandslam tenisové sezony 2023 je tu. V australském Melbourne 16. ledna 2023 odstartovalo Australian Open a tenisoví fanoušci se také letos mají na co těšit. Držet pěsti mohou nejen českým tenistkám a tenistům. Letošního Australian Open se po loňské přestávce účastní také srbský tenista Novak Djokovič.

Australian Open 2023 probíhá od 16. do 29. ledna

Grandslamový tenisový turnaj Australian Open se letos odehrává na kurtech v Melbourne Parku od 16. do 29. ledna. V rámci tohoto prvního grandslamu roku si profesionální tenistky a tenisté tradičně zahrají ve dvouhře, čtyřhře a smíšené čtyřhře. V turnajích dvouhry a čtyřhry se utkají rovněž junioři a vozíčkáři.

Na jaké lahůdky se můžete těšit? Na letošním Australian Open bude svůj titul z mužské dvouhry obhajovat španělský tenista Rafael Nadal. Vítězka ženské dvouhry Australanka Ashleigh Bartyová již ale o vítězství znovu bojovat nebude, protože v březnu 2022 opustila svět profesionálního tenisu a ukončila kariéru.

Na Australian Open má své želízko v ohni také Česko. Vítězkami dámské čtyřhry na Australian Open 2022 se totiž staly české hráčky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Podaří se jim vyhrát také letos? Odpověď na tuto otázku zjistíme během finálových zápasů Australian Open 2023.

Češi a Češky na Australian Open 2023: Komu fandit?

Kteří tenisté a které tenistky na letošním Australian Open reprezentují Česko? Ve dvouhře mužů to jsou Dalibor Svrčina, Jiří Lehečka a Tomáš Macháč. Ve dvouhře žen je pak české zastoupení početnější - Australian Open 2023 se účastní Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Marie Bouzková, Karolína Plíšková, Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Brenda Fruhvirtová, Sára Bejleková, Tereza Martincová, Linda Fruhvirtová a Markéta Vondroušová.

Co se čtyřhry mužů týče, držet palce můžete dvojici Lehečka-Molčan. Ve čtyřhře žen můžete zase fandit dvojicím Vondroušová-Kolodziejová, Bouzková-Osoriová, Fruhvirtová L.- Riske Amritrajová, Krejčíková-Siniaková a Martincová-Vekičová.

Australian Open 2023 probíhá i s Novakem Djokovičem

Součástí letošního Australian Open je také srbský tenista Novak Djokovič, který se nemohl jakožto neočkovaný proti covidu zúčastnit loňského ročníku. Novak Djokovič měl zapovězeno na Australian Open 2022 startovat, posléze byl vyhoštěn z Austrálie a byl nad ním vyřčen tříletý zákaz vstupu do tohoto ostrovního státu.

V roce 2023 však nastal velký obrat a Novak Djokovič na Australian Open nastoupil v plné síle. Právě na kurtech v Melbourne Parku bude tento srbský tenista bojovat již o svůj 10. titul, kterým by ještě zvýšil svůj dosavadní rekord na Australian Open.

Tipy na další tenisové novinky

Jaké další novinky v lednu 2023 přináší svět tenisu? V našem e-shopu s tenisovým vybavením, doplňky, oblečením a obuví Tenislife.cz je jich hned několik. Žhavou novinku představují zejména tenisové Yonex bagy Pro 9 pcs se třemi komorami. Tyto tříkomorové tenisové bagy jsou určené pro všechny hráče, kteří chtějí mít své tenisové potřeby na trénink přehledně uspořádané. K tenisovému Yonex bagu Pro 9 pcs v provedení Scarlet na Tenislife.cz od 20. ledna 2023 pořídíte také nové tenisové rakety VCORE 2023.

Zakoupit si u nás můžete také novinkovou tenisovou obuv značka ASICS, kterou máme skladem. Jde jak o pánskou tenisovou obuv, tak o dámskou tenisovou obuv, která je vhodná zejména pro antukové povrchy.

Zpět na přehled novinek