Novak Djoković zvítězil pošesté na Turnaji mistrů. Dorovnal rekord Rogera Federera a získal nejvyšší odměnu v tenisové historii

Vydáno 28.11.2022

Novak Djoković zvítězil pošesté na Turnaji mistrů. Dorovnal rekord Rogera Federera a získal nejvyšší odměnu v tenisové historii

 

Srbský tenista Novak Djoković ohlásil návrat ve velkém stylu. V pondělí 21. listopadu porazil na plné čáře Nora Caspera Ruuda a zvítězil tak pošesté ve své kariéře na Turnaji mistrů. Tímto svým výkonem vyrovnal rekord švýcarského tenisty Rogera Federera.

V Turíně se probojoval ke třem rekordům

Pětatřicetiletý bělehradský rodák Novak Djoković zakončil v pondělí 21. listopadu finálový duel letošního Turnaje mistrů životní výhrou. V zápase s norským tenistou Casperem Ruudem, kterého zdolal 7:5 a 6:3, dokráčel již pošesté k triumfu na Turnaji mistrů.

Novak Djoković si výhrou na Turnaji mistrů může gratulovat i k dalším přelomovým úspěchům. Dostihl totiž rekord Rogera Federera, který rovněž dokázal vyhrát Turnaj mistrů celkem šestkrát.

Za triumf na Turnaji mistrů 2022 v Turíně Novak Djoković obdržel také největší odměnu v historii tenisových prize money. Jelikož na letošním turínském Turnaji mistrů vyhrál všechny zápasy, získal coby neporažený vítěz turnaje šek na 4 740 300 dolarů, což je částka kolem 112 milionů korun.

Novak Djoković letos vyhrál dva největší tenisové turnaje ze tří

Pro Srba Novaka Djokoviće byl rok 2022 v rámci jeho tenisové kariéry velmi komplikovaný. Jelikož nebyl očkovaný proti covid-19, měl do některých zemí, kde se konaly tenisové turnaje, zákaz vstupu.

Satisfakcí však pro něj bylo, že v letošním roce vyhrál dva za tří největších tenisových turnajů, do kterých mohl nastoupit. S výjimkou French Open tak posedmé v kariéře vyhrál Wimbledon a v listopadu pošesté triumfoval na Turnaji mistrů v Turínu.

Rakety a tenisové doplňky, které používá i Novak Djoković, můžete mít i vy

Novak Djoković se řadí mezi nejlepší profesionální tenisty všech dob. Patří také k vašim ikonám? V tom případě uvítáte, že v našem e-shopu pro vás máme nachystané tenisové rakety, tlumítka omotávky nebo tenisové bagy značky Head, které používá právě Novak Djoković. Rovněž v naší nabídce naleznete pánskou tenisovou obuv značky Asics Court FF NOVAK L. E. Stačí si jenom vybrat přesně to, co bude vyhovovat vašim preferencím!

Zpět na přehled novinek