Letní olympijské hry 2020 jsou v plném proudu. Jak si vede český tenisový tým?

Vydáno 02.08.2021

Letní olympijské hry 2020 jsou v plném proudu. Jak si vede český tenisový tým?

23. července 2021 vypukly Letní olympijské hry 2020, které se tento rok konají v Tokiu. Po roční nutné pauze, která nastala kvůli pandemii koronaviru, se Tokio stalo pátým městem v historii, kde se hry konají již podruhé. Na Národní stadion v japonské metropoli při zahájení vstoupili i čeští sportovci, které v roli vlajkonošů vedla tenistka Petra Kvitová s basketbalistou Tomášem Satoranským.

Při zahájení si nešlo nevšimnout, že Česká republika patří v Tokiu mezi nejpočetnější výpravy. A ačkoliv v horkém a dusném počasí, které aktuálně v Tokiu panuje, museli mít respirátory, poprali se s tím statečně a na českou výpravu byla krásná podívaná.

„Nejde slovy vyjádřit, jak moc jsem si to dnes užila. Vždy byla pro mě čest reprezentovat a nést vlajku to jen umocnilo. Navždy si to budu pamatovat. Ani rouška nedokázala schovat úsměv, který jsem po celou tu dobu měla. Děkuju, že jste u toho byli se mnou,“ napsala Petra Kvitová na svůj instagramový profil.

Další den svou olympijskou cestu započala Barbora Krejčíková, která se na kurtu potkala se Zarinou Dijasovou a po 29 minutách odcházela s výhrou. Následně po ní se na kurt vydala Markéta Vondroušová, která v úspěšném startu pokračovala a bitvu s Bertnesovou zvládla na jedničku. V neděli jste na kurtu mohli vidět zbývající singlisty – Petru Kvitovou, Karolínu Plíškovou a Tomáše Macháče, kteří v sérii výher jen pokračovali.

V následujících dnech se Karolíně Plíškové, Markétě Vondroušové i Barboře Krejčíkové podařilo vybojovat postup do osmifinále. Překvapivě na Letních olympijských hrách skončila ve druhém kole Petra Kvitová, která uznala, že toho na ni fyzicky i psychicky bylo příliš a cítila se při zápase vyčerpaně. Jistě jí k tomuto výsledku dopomohly i velmi těžké podmínky na dvorci.

Další Češkou, která v následujících dnech opustila tokijský dvorec byla Karolína Plíšková, od které se po wimbledonském finále očekávaly velké úspěchy. Je tedy další hráčkou, která doplatila na vyčerpávající podmínky v Tokiu a svou cestu po zápase s devětadvacetiletou Camilou Giogiovou ukončila. V dalších dnech jsme mohli být svědky hladkého vyřazení Eliny Svitolinou Markétou Vondroušovou, která tak zaslouženě postoupila do finále společně s duem Krejčíková a Siniaková. Český tenis se tak v sobotu a v neděli dočkal olympijských medailí. 

Sokolovská rodačka Markéta Vondroušová nastoupila ve finále dvouhry proti Belindě Bencicové ze Švýcarska. Ačkoliv zápas vypadal zprvu nadějně, Bencicové otočila a při druhém mečbolu turnaj ukončila. Vondroušová tak z Tokia přivezla stříbro.

Za to Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si společný zápas ve čtyřhře vychutnávaly do poslední chvilky. Aby ne, holky dokázaly Švýcarky Belindu Bencicovou a Viktoriji Golubicovou vykolejit ještě před koncem prvního setu. Od té chvíle byl kurt jejich a zaslouženě si tak domů odváží zlaté medaile.

Pokud byste svou tenisovou výbavu chtěli doplnit vybavením, se kterým hraje Barbora Krejčíková či Kateřina Siniaková, vše potřebné najdete na našem e-shopu. Pokud s výběrem potřebujete pomoci, neváhejte a obraťte se na nás, rádi vám poradíme na telefonním čísle 605 40 37 37 nebo na e-mailu bozisport@bozisport.cz.

Zpět na přehled novinek