4 tipy, jak se udržet přes zimu v kondici

Vydáno 11.12.2020

4 tipy, jak se udržet přes zimu v kondici

Milovníci a nadšenci tenisu jistě u tohoto nádherného sportu ocení, že jej lze hrát i v chladných měsících. Avšak ruku na srdce, trénovat a cvičit, když je venku brzy tma a zima, není tak jednoduché, jak se zdá. Jak se tedy udržet v kondici, když nám počasí příliš nepřeje?

Strava je základ

Ne nadarmo se říká, že vyvážený a zdravý jídelníček je 80 % úspěchu. Dá se tedy říct, že je jídlo jedním ze základních kamenů správné životosprávy a kondice. I když tomu nadcházející vánoční svátky tak docela nepřejí, v zimních měsících zkuste ovoce nahradit zeleninou a omezit či úplně vynechat sladké. Můžete zkusit upéct zdravé vánoční cukroví anebo také uvařit zdravý vaječný likér, abyste si svátky klidu a pohody užili bez výčitek. Pokud vás zajímá, co jíst před nebo po tréninku, můžete si přečíst některý z našich předešlých článků.

Více sportovních aktivit

I přesto, že je pro vás tenis číslem jedna, nebude od věci, když vyzkoušíte i jiné sportovní aktivity. Naplánujte si na alespoň jeden den v týdnu jinou aktivitu – navštivte třeba posilovnu, kruhový trénink nebo plavecký bazén. Za vyzkoušení určitě stojí také jóga, během které se především v této obtížné době covidové dokážete uvolnit a relaxovat.

Cvičte i doma

Cvičit můžete i doma. Pokud se však k tomuto typu cvičení nedokážete přemluvit, zkuste alespoň každé ráno pár cviků na protažení celého těla. Uvidíte, že postačí pouze dvacet minut na to, abyste se protáhli, zahřáli a nastartovali organismus, který během zimních měsíců zpomalil.

Myslete na odpočinek

Proto, abyste se cítili fit a dokázali na kurtu předvést ty nejlepší výkony, je potřeba, abyste se naučili i kvalitně odpočívat. A co to vlastně znamená? Pod pojmem kvalitní odpočinek nehledejte ležení na pohovce před televizí. Kvalitní odpočinek je například návštěva sauny, příjemná relaxační masáž či návštěva wellness centra. Je to jednoduše něco, během čeho se dokážete uvolnit a dopřát svému tělu i mysli dostatečný oddych od všech strastí všedního dne.

A abyste se v těchto dnech stresovali co nejméně, s pořízením vánočních dárků vám rádi pomůžeme i my v tenislife.cz. Na našem e-shopu naleznete nejenom tenisové rakety předních značek - můžete tak udělat radost sobě i svým blízkým praktickým dárkem. Pokud však chcete, aby vaše objednané zboží do Vánoc přišlo, objednávejte jej do 17. 12. nejpozději.

Zpět na přehled novinek