Yonex EZONE 2022: Nová generace nejpopulárnější tenisové rakety

Vydáno 16.02.2022

Yonex EZONE 2022: Nová generace nejpopulárnější tenisové rakety

Milovníci tenisu se konečně dočkali, na náš trh se dostala dlouho očekávaná tenisová raketa Yonex EZONE 2022. Nemusíte mít však obavy, značka Yonex se tentokrát nepouštěla do nějakých zásadních změn, raketa EZONE staví na úspěchu předešlého modelu, ovšem s přidáním ještě větší kontroly a citu.

Yonex přichází s novou generací tenisové rakety EZONE 2022, kterou však namísto přetváření pouze vylepšili. A věřte, stojí to za to! Nová generace vám nabízí o sedm procent větší sweetspot, který se dokonale snoubí s vynikající ovladatelností. Nejzjevnější novinkou je kombinace zvýšené přesnosti a výkonu. To, jak je nová generace rychlá a pohodlná, není třeba příliš zmiňovat, již předešlá EZONE byla těmito vlastnostmi proslulá. EZONE tak stále zůstává skvělou tenisovou raketou, která bude zářit v rukou středně pokročilých a pokročilých hráčů, kteří hledají pohodlí, kontrolu a rotaci. A jaké technologie nám 7. generace nabízí?

  • Konstrukce ISOMETRIC™ - byla vyvinutá před více než 30 lety a zvětšuje sweetspot o 7 %. V porovnání s běžným kulatým rámem vytváří raketa ISOMETRIC™ čtvercového tvaru větší sweetspot díky optimalizaci křížení hlavních a křížových strun. Tato technologie přináší větší kontrolu bez ztráty výkonu.
  • TECHNOLOGIE LINER - pro lepší výkon a pohodlí. Průchodky s rovnými otvory prodlužují struny a optimalizují tak výkon a pohodlí při úderech mimo střed. Raketa vám tak více odpustí ne úplně čisté údery mimo střed.
  • O.P.S (Oval Pressed Shaft) - byl poprvé představen v roce 1969 u T-7000 - první hliníkové tenisové rakety značky Yonex a je její součástí až dodnes. Oválný lisovaný shaft je navržen tak, aby hráčům poskytoval větší rotaci, kontrolu a cit. Shaft se při úderu ohýbá, čímž se prodlužuje doba setrvání v úderu a minimalizují se vibrace.
  • Vibration Dampening Mesh (VDM) - tento speciální materiál byl poprvé použit u snowboardů pro snížení vibrací při dorazech a nyní se používá ve čtyřech řadách raket Yonex. VDM je pružný síťový materiál, který je omotán kolem grafitu v gripu, aby filtroval nežádoucí vibrace a zlepšil dotek a přesnost. Pružnost rakety se díky této technologii vylepšila o 5,9 % oproti předchozí generaci.

  • 2G-Namd Speed – grafitová vlákna s vysokým modulem pružnosti jsou spojena strukturou uhlíkových nanotrubiček (CNT), což snižuje energetické ztráty a umožňuje přenést energii do rychlého odskoku. Kontakt s míčkem je tak rychlejší a citlivější.
  • AERO SHAPE DESIGN – vnější část rámu je v každé části rakety pod jiným úhlem. Horní část a střed je měkčí pro větší komfort, zatímco spodní část rakety je tvrdší pro lepší stabilitu.
  • SHAFT DESIGN - silnější konstrukce shaftu s vypouklým designem snižuje nežádoucí točivý moment rakety při úderech mimo sweetspot, což vede k lepší stabilitě a síle rakety.

Yonex EZONE 98 a EZONE 100

Yonex zapracoval na drobných detailech konstrukce rámu, a i u nové generace můžete vybírat ze dvou variant:

  • Yonex EZONE 100 – jde o nejpopulárnější verzi značky Yonex. Aktuální 7. generace váží 300 gramů bez výpletu a je určená pro pokročilé až zkušené hráče. Z profesionálu si tento model vybrala třeba Naomi Osaka nebo Nick Kyrgios.
  • Yonex EZONE 98 – devadesát osmička je o 5 gramů těžší a je skvělou volbou pro hráče, kteří chtějí na kurtu dominovat a od rakety očekávají preciznost, komfort, kontrolu i zrychlení.

Pokud nedáte na předchozí generaci EZONE dopustit, ze 7. generace budete nadšení. Již při prvním úderu poznáte, že značka Yonex jen doťukla už tak dokonalou tenisovou raketu.

Zpět na přehled novinek