Tenisové tašky: Jak vybrat tu správnou?

Vydáno 21.10.2020

Tenisové tašky: Jak vybrat tu správnou?

Ať už patříte mezi začátečníky, anebo zkušenější hráče tenisu, ve vaší výbavě by vám určitě neměla chybět praktická taška. Tenisové tašky vám nabídnou dostatek prostoru pro uskladnění a přenášení tenisových raket, sportovního oblečení, obuvi, láhví na vodu a dalších věcí. Avšak tašek je velká škála, jak se mezi nimi tedy orientovat a jak vybrat tu pravou pro vás?

Jednokomorové tašky

Jak už sám název těchto tašek napovídá, jedná se o bagy pouze s jedním ukládacím prostorem. Kromě rakety si tedy do této tašky příliš věcí nedáte. Je však naprosto dostačující pro ty, kteří jedou na kurt již připravení z domu a potřebují jen obal na raketu, popřípadě úložný prostor na nějaké menší nezbytnosti.

Dvoukomorové tašky

Dvoukomorové bagy jsou, co se týče úložného prostoru, podstatně praktičtější než jednokomorové. Najdete v nich dvě komory, přičemž jedna z nich bývá zpravidla menší a slouží k uložení rakety. Větší komora je pro uložení oblečení, tenisové obuvi, míčků či ručníku. U některých značek najdete i tašky s termoochranou, která vaše tenisové rakety ochrání před nepříznivými vlivy počasí, jako je chlad nebo horko. Značky Babolat a Head mají v nabídce i bagy, které mají samostatný vchod pro boty nebo špinavé prádlo.

Tříkomorové tašky

Tyto prostorné tašky vyhovují hráčům, kteří na kurt jedou třeba z práce, školy anebo se chystají na turnaj, na který je nutné vzít si více věcí s sebou. Nabízí totiž praktické a prostorné rozdělení místa, a kromě úložných tří komor na oblečení, rakety i hygienické pomůcky, v nich najdete i několik malých kapsiček na nejrůznější drobnosti, jako jsou šperky či mobil. Většina tříkomorových tašek má termoochranu, nastavitelné popruhy, které v případě potřeby můžete odejmout a některé i samostatný vstup pro boty.

Speciální tašky pro ženy

Věděli jste, že existují tenisové tašky pro ženy, které vypadají obdobně jako kabelka? Jedná se o kvalitní a velmi elegantní tašku, která disponuje několika funkcemi a je určena pro všechny milovnice sportu, ať už tenisu, squashe nebo badmintonu. Taška obsahuje velký polstrovaný vnitřní prostor, který pojme až dvě rakety a notebook, pokud na trénink jedete zrovna z práce, a kapsu na zip se zipem Thermoguard pro chlazení nápojů a občerstvení. Dále několik vnitřních organizačních kapes, dvě vnější kapsy s odvětráváním a dlouhé polstrované ramenní popruhy. U některých tašek je součástí také samostatná přihrádka na boty, případně na oblečení po tréninku, což jistě ocení každá žena.

Cestovní tašky

Pokud jsou pro vás i tak tříkomorové tašky přeci jen malé a hledáte větší a prostornější variantu, skvělým pomocníkem pro vás bude cestovní taška. Na našem e-shopu můžete najít cestovní tašku Wilson Traveler Duffel – jedná se o tašku na kolečkách, kterou používají profesionální hráči i trenéři během turnajů. Taška Wilson nabízí vysoce odolný systém Trolly, extra velký hlavní prostor, boční samostatnou kapsu na boty a malé boční kapsy na drobné příslušenství.

Další cestovní taškou, kterou nabízíme je cestovní taška Head Tour Team Travel Bag. I tato taška disponuje kolečky a svému majiteli nabízí rozdělený hlavní prostor na dvě patra, několik menších kapes uvnitř i zvenku, teleskopické madlo pro snadnou přepravu, dvojí dno a ochranu rohů.

Tenisové batohy a batohy pro děti

Tenisové batohy bývají oblíbené převážně mezi dětmi anebo mezi hráči, kteří rádi jezdí na kole. Na našem e-shopu najdete batohy několika velikostí i variant. Ačkoliv by mohl někdo namítat, že jsou batohy příliš malé, nenechte se zmást. Díky praktickému řešení prostoru se do nich vejdou až dvě rakety bez obalu (značka Babolat však nabízí i batohy s ochranou raket) a extra vstup pro boty většinou zespodu.

Pro ty nejmenší jsou na výběr batohy menších velikostí s nejrůznějšími barevnými variantami a motivy. Vybere si tak každý nadějný tenista či šikovná tenistka.

Zpět na přehled novinek