Přemýšlíte o nové tenisové obuvi? Připravili jsme si pro vás několik novinek

Vydáno 21.02.2024

Přemýšlíte o nové tenisové obuvi? Připravili jsme si pro vás několik novinek

 

Hledáte-li dokonalou tenisovou obuv, jste na správném místě. V tomto článku se zaměříme na to, jak vybrat tenisovou obuv, a zároveň vám představíme nové modely, které najdete na našem e-shopu. Ať už hledáte pánskou tenisovou obuv pro hru na antuce nebo tvrdém povrchu, důležitá je kvalita, pohodlí a funkčnost.

Jak vybrat tenisovou obuv: Základní pravidla

Výběr správné tenisové obuvi je klíčový pro váš výkon. Při výběru tenisové obuvi je důležité zvážit několik klíčových faktorů, aby obuv vyhovovala vašim potřebám na kurtu. Zde jsou některé aspekty, které byste měli zvážit ještě předtím, než se do nákupu nové obuvi pustíte:

  • Typ povrchu: Různé typy tenisových kurtů vyžadují různé typy podrážek. Pro tvrdé povrchy hledejte obuv s odolnou podrážkou a dostatečnou ochranou pro nohu. Na antuce je lepší zvolit obuv s podrážkou poskytující dobrý úchop a umožňující klouzání. Naopak na trávě je potřeba obuv s podrážkou, která neklouže.
  • Podpora a stabilita: Tenis vyžaduje mnoho bočních pohybů, takže je důležité, aby obuv poskytovala boční podpěru a stabilitu.
  • Komfort a odpružení: Při dlouhých hrách je klíčovým faktorem pohodlí. Hledejte obuv, která má dostatečné odpružení, aby chránila vaše klouby a svaly před nárazy.
  • Velikost a tvar nohy: Ujistěte se, že obuv dobře sedí na vaši nohu. To znamená, že by měla být dostatečně široká v přední části a měla by mít pevný úchop v oblasti paty.
  • Prodyšnost a materiál: Obzvláště v teplejším počasí je důležitá prodyšnost, aby se noha nepřehřívala, nepotila a zůstala v suchu.
  • Hmotnost: Lehčí obuv může zvýšit rychlost pohybu, ale méně podpírá. Těžší modely mohou nabídnout lepší podporu a odolnost.

Pánská tenisová obuv Asics Court FF 3 NOVAK Clay

Model Asics Court FF 3 NOVAK Clay je navržen speciálně pro antukové povrchy. Nabízí vynikající stabilitu a odpružení, což je důležité pro hráče, kteří hrají agresivní hru. Tato obuv poskytuje vynikající přilnavost na antuce a zároveň chrání kotníky při rychlých změnách směru.

Pánská tenisová obuv Asics Court FF 3 NOVAK

Obuv COURT FF 3 byla inspirována stylem hry Novaka Djokoviče. Tato obuv je navržena tak, aby vám pomohla silněji podávat a rychleji se zotavovat mezi údery. Tento model je vhodný pro hráče, kteří preferují tvrdé povrchy.

Pánská tenisová obuv Asics Solution Speed FF 3 Clay

Model Asics Solution Speed FF 3 Clay je ideální pro hráče, kteří hledají rychlost a flexibilitu. Lehká konstrukce umožňuje rychlé pohyby, zatímco speciální podrážka poskytuje potřebnou trakci na antukových kurtech.

Pánská tenisová obuv Asics Gel Resolution 9

Asics Gel Resolution 9 je skvělou volbou pro hráče, kteří hledají kompromis mezi pohodlím a stabilitou. Tento model nabízí vylepšené odpružení a zároveň zajišťuje stabilní oporu nohy. Je vhodný pro různé typy povrchů, což z něj činí univerzální volbu.

Pánská tenisová obuv Asics Gel Resolution 9 Clay

Verze Asics Gel Resolution 9 Clay je přizpůsobena speciálně pro hru na antuce. Nabízí všechny výhody standardního modelu Gel Resolution 9, ale s podrážkou optimalizovanou pro antukové povrchy.

Výběr správné tenisové obuvi je individuální záležitost. Důležité je zohlednit váš styl hry, preferovaný povrch a také to, jak důležitý je pro vás komfort a stabilita. Modely od Asics nabízejí rozmanitost pro různé typy hráčů a povrchů. Vybírejte moudře a užijte si každý zápas na maximum!

Zpět na přehled novinek