Novoroční tenisové předsevzetí: Jak si udržet motivaci?

Vydáno 31.12.2020

Novoroční tenisové předsevzetí: Jak si udržet motivaci?

S blížícím se koncem roku si mnoho z nás dává novoroční předsevzetí. Někteří chtějí zhubnout, naučit se nový jazyk nebo cestovat. Hráči tenisu však spíše touží po vypilování jejich hry – ať už jde o lepší podání nebo jednoručný backhand, vždy je totiž co zlepšovat. Jenže jak týdny plynou, motivace ke zlepšení se začíná vytrácen. Připravili jsme si tedy pro vás několik tipů, jak v cestě za svým cílem vytrvat a nepolevit.

Stanovte si cíl

Abyste se mohli pustit do trénování, je potřeba hned na začátku vědět, co bude váš cíl. Chcete zlepšit váš return nebo pokulháváte při podání? Pokud víte o svých slabinách, nový rok je ten nejlepší čas, kdy na nich začít pracovat. Důležité však je, aby byl váš cíl přesně daný, jen tak jej můžete dosáhnout. Vždyť i při výběru tenisové rakety předem víte, co by měla splňovat.

I malý úspěch je úspěch

Stanovení cílů je ve všech aspektech života velmi důležité, nejenom při tenise. Avšak i malý úspěch se počítá. Zkuste si vytvořit malé podcíle či mezistupně, které můžete snadno měřit a postupně si je odškrtávejte. Abyste mohli zhodnotit, jak velké pokroky děláte, zkuste si udělat ze svého tréninku video záznam – k tomu vám může jednoduše posloužit váš mobilní telefon.

Najděte si spoluhráče

Zejména pro začínající hráče tenisu může být velmi těžké si motivaci udržet. Zvláště když je cíl ještě daleko. O to důležitější jsou přátelé a tenisoví spoluhráči, kteří jsou na tom stejně jako vy. Založte si chatovací skupinu, kde si můžete vyměňovat rady, tipy a zkušenosti a kde se zároveň můžete mezi sebou chlubit svými úspěchy z kurtu.

Chyby vás posouvají vpřed

Nezapomínejte také na to, že i malé nezdary k životu i sportu patří. Chybami se člověk učí a podporují nás v našem procesu učení a rozvoje. Nenechte se tedy odradit malými chybami, z tenisového nebe žádný učený nespadl. Při každém zaškobrtnutí si vzpomeňte na to, že je lepší udělat jednu či více chyb než nedělat vůbec nic.

Zpět na přehled novinek