Nová řada Head Boom: Výbušné rakety, které vynikají svým vyvážením

Vydáno 01.03.2022

Nová řada Head Boom: Výbušné rakety, které vynikají svým vyvážením

Jak už sám název nové rakety od značky Head napovídá, půjde o raketu, která vám do hry přinese pořádný výbuch, a to nemáme na mysli pouze vzhled. Značka Head navrhla novou sérii raket Boom tak, aby splňovala požadavky i toho nejnáročnějšího hráče. Pyšnit se tak může snadnou hratelností a neotřelým výkonem.

Nová série Boom vychází z řad Extreme a Gravity, není tak divu, že si každý hráč přijde na své a při uchopení rakety bude příjemně překvapen. V sérii Boom najdete modely MP a PRO, které jsou vypleteny novým, turnajově laděným monovláknem Head Lynx Touch 1.25 na 24/23 kg. Kromě verzí MP a PRO, které můžete zakoupit na našem e-shopu, značka Head nabízí i o něco lehčí modely Team a Team L, které jsou určeny pro úplné začátečníky a začátečnice.

I přesto, že rakety Boom vycházejí ze zavedených modelů, nemyslete si, že jde o jejich kopii. Ať už do rukou vezmete verzi MP či PRO na první pohled vás zaujme výbušný rám, který je však nad očekávání přesný a citlivý. A jak je to u nových modelů s rychlostí? Díky jejich netradičním parametrům to i pro nepříliš zkušené hráče na kurtu nebude problém. A jakými technologiemi tyto zářivě mentolové rakety disponují?

  • Auxetic – Jde o technologii, která z rámu dělá hnací motor celé rakety. Auxetické konstrukce vykazují ve srovnání s neauxetickými konstrukcemi jedinečnou deformaci. Díky svým vnitřním vlastnostem se konstrukce Auxetic rozšiřují při působení "tažné" síly a smršťují při stlačení – funguje to podobně jako trampolína. Čím větší je působící síla, tím větší je auxetická reakce. Tato technologie se objevuje i u nejnovější řady Prestige.
  • Graphen Inside - Grafen, strategicky umístěný ve většině Head raket, zpevňuje rám, zajišťuje větší stabilitu a optimalizuje přenos energie z rakety na míček.
  • Uni Pattern - Speciálně navržený jednotný vzor strun umožňuje konzistentní trajektorii míče při každém úderu pro spolehlivou a odpouštějící hru.
  • Morph Beam - Unikátní konstrukce rámu spojuje prodloužený box beam shaft s výkonnou hlavou pro dokonalé spojení citu a lehkosti na kurtu.
  • Directional Drilling - Směrové vrtání kombinuje vyšší výkon a sweetspot a přináší plyšový pocit při úderu.
  • Power Grommets - Zvětšené průchodky Power Grommets maximalizují pohyb struny pro zvýšení výkonu.

Výše uvedené technologie mají za úkol vám pomoci vynaložit snadnou sílu, zrychlit míčky, dodat mimořádnou ovladatelnost a kontrolu nad hrou. Značka Head tak vytvořila rakety, které jsou lehké, stabilní, přesné a plné energie, aniž by dosahovaly vysokých vah.

Head Boom MP

Raketa Head Boom MP je lehčím modelem vážící 295 gramů bez výpletu s hlavou o velikosti 645 cm2. Nabízí rozvržení strun 16×19 a rám o šířce 24 mm. Oproti jiným raketám ze stejné váhové kategorie vyniká svým vyvážením, které je 315 mm – padne tak krásně do ruky a hráč má nad raketou při hře naprostou kontrolu. Další velkou výhodou lehkého vyvážení je, že s ní dokážete hrát mnohem déle bez jakékoliv únavy. Díky těmto vlastnostem je raketa vhodná pro ženy a začínající hráče.

Head Boom PRO

Head Boom PRO je nejtěžší raketou z řady Boom, je tak ideální volbou pro muže a nadané juniory. Oproti Boom MP je raketa PRO o něco stabilnější, přesnější a stane se vašim parťákem v těžkých situacích. Raketa váží 310 gramů bez výpletu s velikostí hlavy 630 cm2. I tento model vyniká netradičním vyvážením - během hry tak máte pocit, že v rukou držíte o mnoho gramů lehčí model, se kterým můžete odehrát agresivní hru s razantními údery.

Značka Head uvedla na trh tenisové rakety, které mají od všeho něco, co do sebe však dokonale zapadá. Nabízí se vám tak univerzální rakety, do kterých se zamilují začínající hráči s minimem zkušeností, ale i ostřílení tenisoví senioři, kteří od rakety očekávají jen to nejlepší.

Zpět na přehled novinek