Květnové novinky z tenisového světa: Běží Roland Garros 2023, nestartuje však Rafael Nadal

Vydáno 01.06.2023

Květnové novinky z tenisového světa: Běží Roland Garros 2023, nestartuje však Rafael Nadal

Příznivci tenisu si aktuálně užívají opravdovou lahůdku. Roland Garros, druhý z grandslamových turnajů roku 2023, právě odstartoval hlavní soutěží, která potrvá do 11. června. Jaké další novinky z tenisového světa vás ještě čekají?

Roland Garros je poprvé po 19 letech bez Rafaela Nadala

Roland Garros probíhá tradičně na otevřených dvorcích v 16. městském obvodu hlavního francouzského města Paříže. Letošní 93. ročník, který je druhým z grandslamových turnajů roku 2023, již po kvalifikačních zápasech zahájil svou hlavní soutěž.

Co je ovšem jiné? Na Roland Garros 2023 neuvidíte jednoho z favoritů, kterým je Rafael Nadal. Španělský tenista již nebude na letošním antukovém turnaji v Paříži obhajovat svůj loňský titul.

Rafael Nadal na pařížské antuce chybí poprvé po 19 letech. Důvodem je jeho zranění levé kyčle, které jej z profesionálního tenisu vyřadilo po letošním grandslamu v Austrálii. V minulosti přitom tento hvězdný tenista Roland Garros kraloval. Na pařížském turnaji nasbíral 14 titulů, vyhrál 112 zápasů a pouze třikrát prohrál.

Hlavní favorité Roland Garros 2023

Největším favoritem letošního Roland Garros je španělský tenista Carlos Alcaraz. Mezi ženami je to loňská obhájkyně titulu, polská tenistka Iga Šwiateková. Z českých tenistů a tenistek budou o prestižní umístění bojovat Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Muchová, Linda Fruhvirtová, Kateřina Siniaková, Marie Bouzkové, Karolína Plíšková, Jiří Lehečka nebo Jiří Veselý.

Další novinky z tenisového světa

Co je ještě nového v tenisovém světě? Například novinková řada Babolat Pure Aero Rafa, která obsahuje inovativní tenisové rakety, bagy a tlumítka. Nadšení budete zvláště z tenisových raket Babolat Pure Aero RAFA 2023 a Babolat Pure Aero RAFA ORIGIN, které navrhnul sám Rafael Nadal, jenž se bohužel letošního Roland Garros 2023 nezúčastní. Za zmínku stojí, že tento slavný tenista hraje právě s raketou Babolat Pure Aero RAFA ORIGIN.

Další novinkou z tenisového světa je tenisová obuv Adidas Adizero Cybersonic, díky které budete na antukových kurtech vždy krok napřed. Perfektní je také pánská tenisová obuv Asics Solution Speed FF 2 Clay. Jde o nejrychlejší model v řadě tenisových bot Asics představující opravdu kvalitní obuv na antukové povrchy. Tuto obuv doporučujeme tenistům, kteří hledají rychlejší akceleraci, aby byli při hře před míčem.

Kromě obuvi si můžete pořídit také novinkové oblečení. Máme pro vás například nové modely pánského tenisového oblečení značky Adidas. Najdete u nás také novou kolekci dívčího tenisového oblečení Adidas a tematicky se v našem e-shopu od této značky nově objevuje také chlapecké tričko Roland Garros. A fandění v rámci druhého grandslamového turnaje 2023 může začít!

Zpět na přehled novinek