Yonex VCORE PRO: Tenisové rakety nabité novými technologiemi

Vydáno 23.11.2021

Yonex VCORE PRO: Tenisové rakety nabité novými technologiemi

Tenisové rakety Yonex VCORE PRO jsou považovány za mistrovské dílo či technologický zázrak na poli tenisových raket. A my se v dnešním článku podíváme na to, proč tomu tak je, jaké rakety vám tato řada nabízí a zda se vyplatí do nich investovat?

Předchozí verze mohly být pro některé z vás příliš živé či příliš masivní, a tak se mohlo stát, že si vaše tenisové srdce jednoduše nezískaly. Ovšem s příchodem nové generace VCORE PRO, která nabízí nové technologie, tomu může být jinak a věříme, že si k této ikonické raketě cestu ještě najdete.

Nová generace VCORE PRO je především zaměřena na kontrolu, přesnost a pružnost. Pro začátek je také dobré zmínit, že tyto rakety nejsou vhodné pro začínající a nezkušené hráče. Yonex VCORE PRO cílí především na zkušené hráče a nadějné juniory – tedy pro ty, kteří mají již potřebné technické dovednosti a preferují tradiční rámy.

V hlavní roli nové technologie

Oproti přímější a tvrdší předchozí generaci VCORE PRO vyniká novými technologiemi, které dodávají raketám tlumenější a pohodlnější pocit ze hry a jistou úroveň výkonu:

  • ISOMETRIC - Yonex zdokonalila technologii ISOMETRIC. Proti minulé řadě tenisových raket VCore se optimální úderová plocha (sweet spot) zvětšila o dalších 7 %. Díky této technologii mají údery zahrané mimo ideální úderovou plochu prakticky totožnou razanci a rotaci.
  • LOCK BOOSTER System – jde o nový Lock Booster System s větším počtem průchodek směrem k vrcholu rakety. Výplet je v průchodkách skvěle zasazen a tím zajistí větší sílu a úžasnou rotaci míčků. 
  • VDM – VDM je pružný materiál ze síťoviny, který dobře přilne ke grafitu. Tento materiál je integrován do rukojeti a snižuje nežádoucí vibrace až o 30 %. Tím významně šetří ruku, snižuje její únavu při zápasech a předchází nebezpečí zranění. 
  • Namd - jedná se o zcela nový materiál, který výrazně zlepšuje přilnavost grafitových vláken a pryskyřice připojením nanomateriálů přímo k těmto grafitovým vláknům. Namd kombinuje měkké a tvrdé "vlastnosti", dává shaftu větší pružnost a odolnost vůči kroucení a napomáhá tak k agresivním úderům a útočným spinům.

  • 2G-NAMD FLEX FORCE - proti běžnému grafitu, který při vysoké rychlosti švihu tuhne, je nový materiál NAMD schopen udržet si skvělou pružnost i při tvrdém nárazu míčku do rakety.
  • EXTENDED SHAFT - vylepšený design pro dosažení toho nejlepšího spinu. Díky delšímu shaftu, tenčímu rámu a sníženému krčku je zajištěn vyšší spinový potenciál. Zúžená box-frame konstrukce poskytuje až o 36 % větší pružnost.
  • FLEX FUSE – polymer absorbující nárazy je integrován do rámu, čímž je zajištěna vyšší pružnost rakety. Zároveň funguje jako tlumič a filtruje tak nežádoucí vibrace.
  • Flexcon System - zúžený a prodloužený box-frame shaft je vyroben z grafitu Flex Force a Flex Fuse pro přesné ovládání míčku. Díky tomu je raketa ještě pružnější a odehrané míčky přesnější. 

Díky novému materiálu a vylepšenému designu krčku rakety je agresivnější spin tou hlavní zbraní této unikátní řady. Na kurtu se tak stane VCORE PRO vaší parťačkou, která vás podrží vysokou rychlostí, drtivou sílou, skvělou kontrolou a vyšším odskokem.

Tenisové rakety Yonex VCORE PRO

Zájem o tyto japonské rakety v České republice a ve světě strmě stoupá vzhůru – aby také ne, japonská přesnost a kvalita je proslulá. Kromě neustálé inovace v podobě nových technologií, je firma Yonex při výrobě raket velmi precizní a zakládá si na nejvyšší možné kvalitě svých výrobků. Na našem e-shopu tak můžete zakoupit tenisové rakety Yonex VCORE PRO ve všech dostupných variantách.

  • Yonex VCORE PRO 97H – tato 330 gramů těžká raketa nabízí vysokou dynamiku a kontrolu za pomoci zvětšeného speet spotu a s perfektní flexí.
  • Yonex VCORE PRO 97 310 g– jde o lehčí variantu 97H, která váží pouhých 310 gramů. Raketu ocení hráči, kteří hledají agresivní hru s raketou, která svému majiteli nabídne přesnost a cit.
  • Yonex VCORE PRO 97D – raketa nabízí vyplétací obrazec 18x20 a hmotnost 320 gramů. Jde o raketu vhodnou pro závodní či pokročilé hráče.
  • Yonex VCORE PRO 97 330 g – raketa obsahuje turnajový rám, který ocení především milovníci užších rámů, jako je například Stan Wawrinka.
  • Yonex VCORE PRO 97L - ideální raketa pro sportovní pokročilé nebo ambiciózní klubové hráče, kteří chtějí mít dokonalý kontakt s míčem, kontrolu a přesnost od základní čáry. 
  • Yonex VCORE PRO 100 – od devadesát sedmiček se dostáváme k velikosti hlavy sto. Nemějte však obavy, kromě velikosti zůstává vše stejné, a tak už záleží pouze na vašich preferencích.
  • Yonex VCORE PRO 100L – lehčí verze VCORE PRO 100, která vám nabídne nejenom lehčí, ale také užší rám. To vám zajistí rychlost, kontrolu a sílu.

Ať už si vyberete kteroukoliv z raket generace VCORE PRO, získáte optimální kombinaci pružnosti a odezvy. Silný výkon při podání i úderech, a především raketu zaměřenou na ovladatelnost, pohodlí a neuvěřitelný spin.

Zpět na přehled novinek